Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش اکوفارس، ایران نوشت: البته کاهش قیمت‌ها هنوز با جیب خانوارها هماهنگ نیست اما خریداران با مدیریت خود توانستند از پس بخشی از خریدها بربیایند. در آستانه سال ۱۳۹۸ بیش از ۷ بازار را بررسی کردیم و فعالان آنها از شرایطی سخن گفتند که ماه‌های گذشته پیش‌بینی بدتری نسبت به آن داشتند. درست است که بازار اسفند سال ۹۷ با اسفند ۹۶ تفاوت‌هایی دارد اما به اعتقاد تحلیلگران اقتصادی، بازار با آرامشی که پیدا کرد بیشترین خدمت را به مردم ارائه داد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در ادامه بررسی های صورت گرفته از بازار کالایی می آید:

افزایش قیمت سراغ میادین میوه نیامد
قیمت میوه (به غیر از میوه‌های تره‌بار) در آخرین روزهای سال افزایش پیدا کرد.  این افزایش بیشتر به موز و پرتقال رسیده است. قیمت پرتقال در میوه فروشی‌ها از ۴۸۰۰ تومان تا ۹۵۰۰ تومان بوده است. قیمت نارنگی جنوب هم در میوه فروشی‌ها ۲۵ هزار تومان در هر کیلو را تجربه کرده است. البته مردم می‌توانند نارنگی شمال را با نرخ ۱۴ هزار و ۵۰۰ تومان خریداری کنند. سیب هم قیمتی بین ۱۲ هزار و ۸۰۰ تومان تا ۱۳ هزار و ۸۰۰ تومان را داشت. موز هم با افزایش ۴۰۰ تومانی به ۱۳ هزار و ۵۰۰ تومان رسیده است. کاهو هم که این اواخر رشد قیمت را تجربه کرده است در آخرین روزهای سال ۹۷ با قیمت کیلویی ۸۵۰۰ تومان فروخته می‌شود. البته در مورد موز و کاهو فاصله قیمتی بین میوه فروشی‌ها و تره بار نیست و حداکثر فاصله قیمتی ۷۰۰ تومان است. در میادین میوه و تره بار با مصوبه ستاد تنظیم بازار قیمت انواع میوه بین ۱۰ تا ۱۵ درصد ارزان‌تر است. آن گونه که خریداران عنوان کردند: عرضه میوه با کیفیت در میادین بسیار گسترده است و مانند سال‌های گذشته توزیع خوب بوده است.
رضا احمدوند یکی از فروشندگان میوه و تره بار گفت: هر روز عرضه انبوه میوه صورت می‌گیرد و مردم تا بعدازظهرهر روز می‌توانند میوه برای روزهای نوروز ۹۸ خریداری کنند. وی تأکید کرد: قیمت میوه در میادین حداقل ۱۰ درصد ارزان‌تر است و طی روزهای اخیر هیچ افزایشی سراغ این بازار نیامده است. وی تأکید کرد: طی روزهای گذشته بیش از ۲۰ درصد فروش میادین میوه افزایش پیدا کرده است.

قیمت دلار و سکه در آستانه نوروز
روز گذشته قیمت خرید خرید دلار در صرافی‌ها ۱۲ هزار و ۹۲۰ تومان و فروش آن حدود ۱۳ هزار و ۲۰ تومان بود. قیمت خرید یورو هم ۱۴ هزار و ۷۵۰ تومان و قیمت فروش ۱۴ هزار و ۸۵۰ تومان بود. در این میان مردم سکه تمام را با قیمت ۴میلیون و ۵۳۰ هزار تومان می‌خریدند و فروش آن در صرافی‌ها ۴ میلیون و ۷۲۰ هزار تومان بود. قیمت فروش نیم سکه هم حدود ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار و قیمت خرید هم به ۲ میلیون و ۴۰۰ هزار تومان رسیده بود. سکه ربع هم با افزایش جزئی به یک میلیون و ۶۹۰ هزار تومان رسیده و قیمت خرید آن یک میلیون و ۵۹۰ هزار تومان بود. سکه یک گرمی که جزو طلاهای پرفروش بازار شده است با قیمت ۸۷۰ هزار تومان به فروش می‌رسید و البته قیمت خرید آن ۱۰۰ هزار تومان ارزان‌تر بود.
محمدحسین سجادی یکی از صرافی‌های خیابان فردوسی وضعیت بازار سکه و ارز را پررونق توصیف کرد و گفت: پیش‌بینی می‌کردیم با افزایش قیمت دلار خرید در آستانه نوروز ۹۸ کاهش چشمگیری داشته باشد اما تقاضاهای اخیر نشان داد که قیمت دلار خیلی بر مسافرت‌های خارجی اثر نگذاشته است. وی تأکید کرد: البته میزان درخواست ارز نسبت به سال گذشته کاهش داشته است اما شرایط موجود با پیش‌بینی صرافی‌ها متفاوت است. سجادی عنوان کرد: خریدهای ارزی مردم بین ۷۰۰ تا ۳هزار دلار است و این در شرایطی است که سال گذشته حداقل خرید هزار دلار بود. وی با بیان این‌که مردم به قیمت دلار بین ۱۲ تا ۱۳ هزار تومان عادت کردند، اظهار داشت: افزایش قیمت ارز طی روزهای اخیر تنها به دلیل رشد تقاضا نسبت به هفته‌های گذشته است. وی درباره قیمت سکه نیز گفت: قیمت سکه تغییر زیادی نداشته است و اکثر خریداران به خاطر عروسی‌ها که در ایام فروردین است سکه می‌خرند. به نظر می‌رسد که تب خرید سکه با هدف کسب سود بشدت فروکش کرده است.

کاهش ۵۰ درصدی فروش را تجربه کردیم
یکی از بازارهایی که همواره در آســـــتانه نوروز مورد اســــــــتقبال مردم قرار می‌گرفت بازار چینی آلات و ظروف پلاستیکی است. اما در سال‌جاری افزایش فروش خیلی سراغ این بازار پرهیاهو نیامد. هر چند که به اذعان فعالان بازار میزان فروش در ماه‌های پیش، بیشتر از آخرین روزهای اسفند ۹۷ بوده است. حسین نصیری یکی از فعالان بازار چینی آلات درباره وضعیت این بازار می‌گوید: فروش ما در مقایسه با سال گذشته کاهش حداقل ۵۰ درصدی داشته است. از آنجا که توان خرید مردم کاهش پیدا کرده بازار تمام بخش‌ها تحت تأثیر قرار گرفته است و در این میان بازار چینی آلات از این قاعده مستثنی نیست. وی ادامه داد: در ماه اسفند افزایش قیمتی صورت نگرفته است و اکثر فعالان این صنف سعی کردند ثبات قیمت در کالاهای خود داشته باشند.

وی تأکید کرد: واردات چینی آلات در سال‌جاری ممنوع شده است لذا محصولاتی که در بازار موجود است از واردات گذشته است. این فعال صنفی با بیان این‌که تولید داخلی به جهت تنوع جنس و محصول جوابگوی نیاز بازار کشور نیست، اذعان داشت: بین ۲۰ تا ۳۰ درصد چینی آلات تولیدات داخلی است و مابقی از طریق واردات تأمین می‌شود. بدین جهت در صورت ادامه ممنوعیت واردات، این صنف با مشکلات متعددی روبه‌رو خواهد شد. نصیری اذعان داشت: اگر تولیدکنندگان داخلی به تنوع کالا توجه کنند سهم آنها در فروش در مقایسه با کالاهای خارجی، افزایش پیدا می‌کند.

گوشت ۱۰ هزار تومان گران شد
آخرین بررسی قیمت محصولات پروتئینی در بازار نشان می‌دهد که قیمت گوشت ۱۰ هزار تومان و مرغ هم تا هزار تومان گران شده است. بر این اساس روز گذشته قیمت شقه گوسفند ۱۰۸ هزار تومان، سردست گوساله ۱۱۵ هزار تومان، ران گوساله ۱۱۸ هزار تومان، راسته گوساله ۱۳۷ هزار تومان، مرغ ۱۷ هزار و ۵۰۰ تومان و ماهی قزل آلا ۳۷ هزار و ۵۰۰ تومان بود. امیر جهان فراز درباره وضعیت قیمتی گوشت و مرغ گفت: تا هفته‌های پیش خرید گوشت و مرغ مردم افزایش قابل توجهی یافت و همین امر سبب شد قیمت‌ها در بازار گران تر شود. وی با بیان اینکه از اوایل فروردین ماه قیمت گوشت و مرغ کاهش پیدا می‌کند، تصریح کرد: دولت با عرضه مرغ در میادین تا حدودی از درخواست مرغ در بازار کاسته است اما میزان عرضه با تقاضایی که وجود دارد، هماهنگ نیست. وی اذعان داشت: اکثر مردم با گرفتن عیدی و حقوق اسفند خریدهای سال جدید را انجام دادند و به همین جهت ما پیش‌بینی افت قیمت در سال ۹۸ را داریم.

مردم خرید کردند
برخلاف این‌که برخی‌ها خرید آجیل برای نوروز ۹۸ را از سر بیرون کرده بودند اما کیسه‌های خرید مردم نشان داد که آنها هم به صف خرید ملحق شدند. قیمت آجیل در این روزها ثابت بود و در برخی از آنها کاهش قیمت هم دیده شد. آنگونه که پسته ۲۰۰ هزار تومانی با قیمت ۱۶۰ هزار تومان هم فروخته شد. اما چیزی که در بین خریداران بیشتر شنیده شد، افزایش سهم تخمه و فندوق در آجیل شب عید بود. حبوبات هم با آن‌که طی روزهای اخیر افزایش تا ۲هزار تومان را تجربه کرده بود به خاطر الحاق آن به کالاهای تنظیم بازار به آرامش رسید و مردم می‌توانند حبوبات را با قیمت‌های گذشته خریداری کنند.

بازار کیف و کفش کنترل شد
یکی از صنف‌هایی که توانست مدیریت خوبی بر کالاهای خود داشته باشد کیف وکفش، البسه و پارچه بود. با این‌که حدود ۳ ماه پیش گرانی پارچه دامن گیر این بازار شد اما تولیدکنندگان با افزایش تولید تأثیر افزایش قیمت ارز را برای این بازار خوش آب و رنگ کم کردند.

به گفته مسئولان وزارت صمت، به رغم مشکلات عدیده در تأمین مواد اولیه تولیدکنندگان توانستند مواد اولیه تولید پوشاک را تأمین کنند. لذا این حوزه با تکیه بر توان داخلی بازنگری در قیمت‌های خود داشت. به گفته مدیران صنفی این حوزه مردم با پرداخت ۳۰۰ هزار تومان می‌توانند پوشاک مورد نیاز خود که با درجه کیفی متوسط است خریداری کنند. البته موضوع دیگر تعدد حراجی‌ها است. در این حوزه مردم با تخفیف‌های خوبی روبه‌رو شدند که به‌طور متوسط بین ۱۵ تا ۴۵ درصد بود و افرادی که برای خرید پوشاک اقدام کردند سبد خریدشان خالی نبود. محمداحمدیان از فروشندگان این صنف گفت: قیمت کیف، کفش، پوشاک و... بسیار متفاوت است و این اتفاق به خاطر داخلی‌سازی است که در این حوزه صورت گرفته است.

بازار خودرو به خواب رفت
یکی از بازارهایی که در آستانه سال جدید به آرامش رسید، خودرو بود. سه هفته پیش خودرو  یکه تاز گرانی‌ها بود. به گونه‌ای که با هر گونه پیش فروش خودروسازان قیمت‌ها بین ۳ تا ۵ میلیون تومان گران شد. از طرفی خودروهایی که مردم تا چند ماه پیش نهایت قیمت آن را ۲۰ میلیون می‌دانستند اکنون مجبور هستند در بازار آزاد با ۴۸ میلیون تومان خریداری کنند.اما این آرامش و خواب بازار خودرو از روزی اتفاق افتاد که تسهیلات دولتی به قطعه سازان و شرکت‌های خودروساز تزریق شد.

جواد دری از فعالان بازار خودرو می‌گوید: نمایشگاه‌های خودرو طی یکماه پیش بیشترین فروش سال‌جاری را تجربه کردند. اما با استمرار فروش ویژه و فوری التهاب بازار خودرو کاهش پیدا کرد. روز گذشته  پژو ۲۰۶ تیپ ۲ با قیمت ۷۷ میلیون تومان، پژو۲۰۶ تیپ ۵ با کاهش ۱ میلیون تومانی با قیمت۹۱ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان، پژو۴۰۵ با کاهش ۱ میلیون تومانی با قیمت ۷۱ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان، استپ وی با قیمت ۱۵۶ میلیون تومان و H۳۰ با قیمت ۱۱۴ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان بود. 

      

منبع: اکوفارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ecofars.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اکوفارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۱۵۹۲۹۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اثرات تورم بر زندگی مردم با اختصاص سهمیه بنزین به نفر خنثی می شود

کارشناس حوزه سیاست‌گذاری اقتصادی در گفت و گو با خبرنگار قدس گفت: سیاست جدید مربوط به اعطای سهمیه بنزین به نفر می‌تواند به ایجاد یک مکانیزم بازار محور برای توزیع منابع انرژی کمک کند که در آن هر فرد بر اساس تصمیمات شخصی خود در مورد مصرف، فروش یا صادرات، می‌تواند به بهره‌وری اقتصادی خود کمک کند.

اعیانی افزود: این رویکرد نه تنها می‌تواند به استقلال اقتصادی شهروندان کمک کند، بلکه در درازمدت می‌تواند به ایجاد یک بازار داخلی پویا و مقاوم در برابر تحریم‌ها و نوسانات ارزی منجر شود. از طرفی با تغییر سیاست‌های انرژی و اختصاص سهمیه بنزین به افراد به جای خودروها، ایران شاهد تحولات قابل توجهی در صنعت حمل‌ونقل خواهد بود.

وی گفت: این سیاست، که بر پایه‌ی توزیع عادلانه‌تر منابع و افزایش کارایی انرژی استوار است، می‌تواند به نظر نگران‌کننده باشد اما با توجه به منابع وسیع گاز طبیعی و امکان توسعه زیرساخت‌های سی‌ان‌جی (CNG)، مشکلات احتمالی در صنعت حمل‌ونقل به حداقل خواهد رسید.

کارشناس حوزه سیاست‌گذاری اقتصادی تاکید کرد: توسعه زیرساخت‌های CNG به عنوان بخشی از استراتژی کاهش وابستگی به بنزین، نه تنها به تثبیت قیمت حمل‌ونقل کمک خواهد کرد بلکه فرصت‌های جدیدی برای بهبود کارایی انرژی و کاهش هزینه‌های عملیاتی در این صنعت ایجاد می‌نماید. CNG به عنوان جایگزینی برای بنزین، دارای هزینه‌های تولید و توزیع کمتری است و از این رو، می‌تواند به عنوان یک عامل مهم در کنترل هزینه‌های حمل‌ونقل عمل کند.

وی افزود: علاوه بر این، استفاده از CNG به عنوان سوخت خودروهای حمل‌ونقل عمومی و تجاری، مزایای زیست‌محیطی قابل توجهی دارد. گاز طبیعی متان به عنوان اصلی‌ترین جزء CNG، نسبت به بنزین و دیزل، انتشار آلاینده‌های کمتری دارد.

کارشناس حوزه سیاست‌گذاری اقتصادی بیان کرد: این امر منجر به کاهش انتشار دی‌اکسید کربن و دیگر گازهای گلخانه‌ای می‌شود و می‌تواند به بهبود کیفیت هوا و مبارزه با آلودگی شهری کمک کند. از منظر اقتصادی، استفاده گسترده از CNG می‌تواند به کاهش واردات بنزین کمک کرده و منابع مالی صرفه‌جویی شده را به سایر بخش‌های نیازمند اقتصاد اختصاص دهد. این امر به نوبه خود، می‌تواند به استقلال انرژی کشور کمک کرده و آن را در برابر نوسانات قیمت نفت در بازارهای جهانی مقاوم‌تر سازد.بنابراین، با اجرای این سیاست‌ها، نه تنها صنعت حمل‌ونقل متأثر نخواهد شد، بلکه شاهد بهبودهای قابل ملاحظه‌ای در کارایی، هزینه‌ها و محیط زیست خواهیم بود. این تغییرات، زمینه‌ساز محیطی پایدارتر و اقتصادی مقاوم‌تر در برابر چالش‌های آینده خواهد بود.

وی گفت: هدف از تغییرات در حوزه سهمیه بندی بنزین به نفر، کاهش وابستگی کشور به واردات بنزین و بهبود کارآمدی اقتصادی است. با این سیاست، ایران می‌تواند به تدریج به سمت خودکفایی در انرژی حرکت کند و در عین حال، به شهروندان خود امکان دهد که به طور فعال در اقتصاد مشارکت کنند. این استراتژی نه تنها به افزایش استقلال اقتصادی کمک می‌کند، بلکه به عنوان یک راهکار بلندمدت برای بهبود وضعیت اقتصادی و اجتماعی در کشور عمل می‌کند.

به گفته وی، این رویکرد نوآورانه می‌تواند نقطه عطفی در مدیریت منابع انرژی ایران باشد، که نه تنها به کاهش بار اقتصادی ناشی از واردات بنزین کمک می‌کند، بلکه در درازمدت، به ایجاد یک جامعه پایدارتر و مقاوم‌تر در برابر نوسانات اقتصادی منجر خواهد شد. در گذشته نیز، ایران با افزایش قیمت بنزین و ارائه یارانه نقدی به مردم سعی کرد تا از قاچاق سوخت جلوگیری کرده و مصرف بی‌رویه را کاهش دهد. این سیاست با هدف همگام‌سازی قیمت داخلی با قیمت‌های جهانی اجرا شد تا انگیزه‌های قاچاق کاهش یابد. با این حال، به دلیل نوسانات شدید اقتصادی و افزایش تورم، ارزش یارانه‌های نقدی پرداختی پس از مدتی کاهش یافت و نتوانست اثربخشی لازم را در جبران هزینه‌های افزایش یافته داشته باشد.

وی بیان کرد: اما در این رویکرد جدید قیمت گذاری دستوری و یا پرداخت یارانه نقدی ثابت دیگر مطرح نخواهد بود و به جای پرداخت یارانه نقدی، به هر شهروند یک سهمیه مشخص بنزین تعلق خواهد گرفت. این سیاست نه تنها به شهروندان امکان می‌دهد که بنزین خود را بر اساس نیازهای شخصی مصرف کنند، بلکه فرصتی برای فروش یا حتی صادرات سهمیه خود را در صورت تمایل فراهم می‌آورد. این امر می‌تواند به یک بازار داخلی برای تجارت بنزین منجر شود و از این طریق، شهروندان مستقیماً در مزایای تجارت جهانی بنزین شریک شوند.

کارشناس حوزه سیاست‌گذاری اقتصادی تاکید کرد: این تغییر سیاست، در صورت اجرا، می‌تواند تأثیرات مثبتی بر اقتصاد داشته باشد. از یک طرف، با کاهش وابستگی به یارانه‌های نقدی، دولت می‌تواند در برابر نوسانات تورمی مقاوم‌تر باشد. از طرف دیگر، شهروندان نیز با دریافت بنزین به عنوان یارانه، نه تنها در مصرف انرژی اختیار بیشتری خواهند داشت، بلکه می‌توانند به صورت فعال در بازار انرژی مشارکت کنند و از آسیب‌های نوسانات قیمتی در امان باشند.

وی گفت: این سیاست همچنین می‌تواند به کاهش قاچاق سوخت کمک کند، زیرا شهروندان دیگر تمایلی به فروش غیرقانونی سهمیه خود نخواهند داشت، زیرا  قیمت بنزین در بازار داخلی به قیمت‌های جهانی نزدیک خواهد بود و تک تک افراد قادر خواهند بود هر میزان از سهمیه خود را در صورت تمایل از طریق کارگزاری های مجاز به بازارهای بین المللی عرضه کند.

اعیانی افزود: در این طرح، هر فردی که سهمیه بنزین دریافت می‌کند، می‌تواند آن را بر اساس قیمت‌های جاری بازار جهانی به فروش برساند. درآمدهای حاصل از این فروش بر پایه دلار محاسبه و پرداخت می‌شود، بنابراین این درآمدها ارزی به شمار می‌آیند.این مدل مستقیم اقتصادی یک مزیت بزرگ دارد: از آنجایی که این درآمد؛ ارزی است، این درآمد تحت تأثیر کاهش ارزش پول ملی - ریال - قرار نمی‌گیرد. در واقع، با افزایش تورم و کاهش ارزش ریال، این نوع درآمدها نه تنها از ارزش خود نمی‌کاهند، بلکه می‌توانند به افزایش قدرت خرید فرد کمک کنند.

به گفته وی، این امر به ویژه در شرایط اقتصادی ناپایدار که در آن نرخ تورم بالا است، اهمیت زیادی دارد. علاوه بر این، توزیع مستقیم بنزین و امکان فروش آن در بازارهای بین‌المللی، به ایجاد یک بازار داخلی رقابتی و شفاف کمک می‌کند که در آن قیمت‌ها به طور مستقیم تحت تأثیر عوامل بازار جهانی قرار دارند. بنابراین نه تنها باعث کاهش وابستگی به واردات بنزین می‌شود، بلکه امکان استفاده بهینه از منابع داخلی را فراهم آورده و به کاهش فشار بر بودجه دولتی کمک می‌کند. این رویکرد می‌تواند به عنوان یک استراتژی بلندمدت برای بهبود وضعیت اقتصادی و افزایش درآمد مردم در نظر گرفته شود، که نه تنها تاثیرات فوری دارد بلکه پتانسیل تاثیرگذاری بلندمدت در سطح ملی را نیز داراست.

زهرا طوسی

دیگر خبرها

  • بازار خودرو روی دور تند گرانی افتاد/ آخرین قیمت پژو، سمند، شاهین، کوییک، دنا و تارا + جدول
  • افزایش ۵۹۳ درصدی قیمت کره حیوانی از سال ۱۳۹۹/ پیش بینی قیمت طلا تا پایان سال/ انتقاد وزیر صمت از مافیای واردات خودرو/ صف میلیونی برای دریافت وام اجاره
  • پیش‌بینی جالب درباره قیمت طلا در هفته آینده
  • بارندگی قیمت محصولات جالیزی در مشهد را افزایش داد
  • قیمت نیسان سانی در بازار، قدیمی‌ترین خودرو وارداتی
  • قیمت جدید دام زنده؛ گوشت قرمز چند است؟
  • پیش بینی قیمت دلار ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۳ / خواب کاهش دلار تعبیر می‌شود؟
  • بازار طلا از خواب خوش صعود، می‌پرد؟
  • صادرات دام راه حلی مناسب برای تعدیل بازار گوشت
  • اثرات تورم بر زندگی مردم با اختصاص سهمیه بنزین به نفر خنثی می شود