Web Analytics Made Easy - Statcounter

با گذشت یک ماه از سال جدید همچنان با آشتفه بازار قیمت‌ها که هنوز ساز ناکوک سر می‌دهند، مواجه هستیم.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از  شاخص، باتوجه به گذشت یک ماه از سال جدید، گویا قیمت‌ها در همان شوک گرانی سال گذشته حبس شده‌اند و این حباب چند لایه خیال شکستن ندارد.

همزمان با پادشاهی فصل بهار و باز شدن پای نوبرانه‌های این فصل به بازار، تصمیم می‌گیرم سری به بازار قزوین بزنم و از آخرین وضعیت آشتفه بازار قیمت‌ها که هنوز ساز ناکوک سر می‌دهند، مطلع شوم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ابتدا سری به راسته بازار میوه و تره بار می‌زنم که سیب با قیمت ۶ تا۱۲ هزار تومان و پرتقال در کنارش با نرخ کیلویی ۵ تا۱۰هزار تومان خودنمایی می‌کند.

گوجه که در میان سبزیجات خودنمایی می‌کند نیز کیلویی ۵هزار تومان قیمت‌گذاری شده و شلغم کیلویی ۲تا۲هزار و۵۰۰ تومان و فلفل دلمه کیلویی۵ تا ۷هزار تومان به چشم می‌خورد.

در این میان میوه مخصوص پاییز یعنی انار را هم می‌توانی ببینی که کیلویی ۵هزار تومان است.

در همین گشت و گذار با شهروندان قزوینی هم به گفت‌وگو می‌پردازم که از این قیمت‌ها گلایه‌‌مند هستند و انتظار نظارت بیشتر را دارند؛

خانم جوانی شروع می‌کند به گلایه از مسئولین که چرا چاره‌ای برای این گرانی‌ها پیدا نمی‌کنند و می‌گوید: همسر من یک کارگر ساده شرکتی است، حقوق اندکی که دریافت می‌کند تا آخر ماه هم کفاف نمی‌کند و زندگی‌ها سخت و دشوار اداره می‌شود و امید برای ادامه زندگی نیست.

وی می‌افزاید: امروزه زن و مرد در تلاش هستند تا زندگی خود را بسازند اما به آخر ماه که می‌رسند چیزی برایشان باقی نمی‌ماند چون پولی که به دست می‌آوردند صرف اجاره خانه و خرید مایحتاج زندگی روزمره و هزینه آب، برق، گاز و تلفن می‌شود و قیمت‌ها هم روز به روز در حال افزایش است.

این شهروند قزوینی ادامه می‌دهد: با توجه به گرانی‌ها، رفت و آمدها بین خانواده‌ها کم رنگ و سرد شده است.

صحبت کوتاهم که با این خانم تمام می‌شود به راه خودم ادامه می‌دهم و قیمت‌ها را زیر نظر می‌گیرم؛ موز کیلویی ۱۱تا ۱۲ هزار و ۵۰۰ تومان، نارنگی جنوب کیلویی۷ تا ۹هزار تومان، لیموشیرین کیلویی ۶تا ۷هزار تومان و کیوی کیلویی ۶تا ۱۰هزار تومان به چشم می‌خورد.

کمی آن طرف‌تر نارنج کیلویی ۲هزار و ۵۰۰ تا ۲هزار تومان و لیموترش کیلویی۷ تا ۱۰هزار تومان به فروش می‌رسد؛ سیب زمینی کیلویی ۵ هزارتومان و پیاز هم همچنان ۹تا۱۱هزار تومان به چشم می‌خورد.

آقای جوانی که در حال ورانداز میوه‌ها و قیمت‌هاست، می‌گوید: من کارمند یک اداره هستم و با این شرایط اقتصادی که داریم، برای جوانان سخت و دشوار است که با این گرانی‌ها بتوانند یک زندگی ساده را تشکیل دهند .

وی ادامه می‌دهد: شرایط به گونه‌ای شده است که جوان‌ها تن به ازدواج نمی‌دهند و از زیر بار این مسئولیت فراری هستند چراکه اکثرا بیکار هستند و با این قیمت‌های سر به فلکه کشیده چگونه می‌توانند زندگی کنند.

کدو ۵هزار تومان، بادمجان کیلویی۳هزارو ۵۰۰تا ۴هزار تومان و هویج کیلویی ۳هزار و ۵۰۰تا ۴هزار و ۵۰۰تومان، این قیمت‌ها را همان طور که از مقابل حجره‌های تره بار عبور می‌کنم، از نظر می‌گذرانم.

سبزیجات در بازار قزوین با قیمت ۶هزارتومان عرضه می‌شود و همچنین کاهو کیلویی ۲تا ۴هزار تومان به فروش می‌رسد؛ ذرت مکزیکی و معمولی کیلویی ۶هزار تومان، سیر خشک کیلویی ۸تا۱۰هزار تومان، سیر بدونه ساقه کیلویی ۸ هزار تومان و سیر با ساقه کیلویی۶هزار تومان تعیین شده است.

فلفل خوارکی که به فراوانی دیده می‌شود نیز بسته‌ای هزار تومان، لبو کیلویی ۴ تا۵ هزار تومان، گل کلم و برگ کلم کیلویی۵ هزار تومان، آناناس کیلویی ۲۵ تا ۳۵هزار تومان و به کیلویی ۹تا۱۰هزار تومان به فروش می‌رسد.

حالا نوبت به نوبرانه‌های بهار می‌رسد که آن‌ها هم با قیمت‌های نچندان ارزان خودنمایی می‌کنند، به گونه‌ای که ریواس کیلویی ۶تا ۷هزار تومان، ملون کیلویی ۵هزار و ۵۰۰تومان تا ۶ هزار تومان و چاقاله هم کیلویی ۱۳هزار تومان و توت فرنگی هم  کیلویی ۱۴تا ۱۸ هزار تومان به فروش می‌رسد.

مسیرم را به سمت بازار گوشت و مرغ ادامه می‌دهم و قیمت‌ها را مرور می‌کنم که همپنان خیال پایین آمدن را ندارند.

*گوشت گوساله خورشتی کیلویی ۹۵هزار تومان

* گوشت گوساله مغز ران کیلویی ۱۰۰ هزارتومان

*گوشت گوسفندی ران، دست و گردن کیلویی ۱۰۰هزار تومان

*گوشت گوسفندی مخلوط ۹۰هزار تومان

*دنبه کیلویی ۵۵ هزارتومان

* گوشت چرخ کرده کبابی ۴۵ هزار تومان

*گوشت گوسفندی نر ران دست ۱۲۵ هزار تومان

خانم میانسالی که همراه من قیمت‌ها را نگاه می‌کند با اشاره به بیماری‌اش می‌گوید: برای حفظ سلامتی و تامین کمبود ویتامین و پروتئین بدنم باید به طور مرتب گوشت و میوه مصرف کنم اما این در حالی است که با این قیمت‌ها حتی سفره‌ام خالی‌تر از این اقلام شده و از خرید صرفه نظر می‌کنم.

وی ادامه می‌دهد: ما در حال حاضر یک خانواده ۵ نفر هستیم و اگر بخواهم یک مرغ کیلویی ۱۲ هزار تومانی خریداری کنم، تنها یک وعده غذایی ما را تامین می‌کند.

این شهروند می‌افزاید: متاسفانه مرغ‌ها فقط وزن دارند تا گوشت و ما مجبور هستیم گوشت و مرغ را از سبد غذایی خودمان حذف کنیم.

قیمت‌ها در بازار مرغ هم به ترتیب زیر است؛

*مرغ کیلویی ۱۲هزار تومان

*ران کیلویی ۱۲ هزار و ۳۰۰تومان

*سینه کیلویی ۱۷هزار و ۸۰۰ تومان

*بال زعفرانی کیلویی ۱۳هزار تومان

*بال ساده کیلویی ۱۱هزار تومان

*جگر مرغ کیلویی ۴هزارتومان

*گردن کیلویی ۵ هزارتومان

مراکز عرضه ماهی که تعداد محدودتری دارد نیز ماهی قزل آلا را کیلویی ۳۵هزارتومان و ماهی آزاد را ۱۷هزار و ۵۰۰تومان عرضه می‌کنند.

همچنین تخم مرغ ریز شانه‌ای ۱۴هزار تومان و تخم مرغ درشت شانه‌ای ۱۵ هزار تومان به فروش می‌رسد.

در این میان شهروند دیگری با اشاره به اینکه شغل آزاد دارد، بیان می‌کند: با این شرایط اقتصادی که ما داریم توان خرید یک کیلو میوه را ندارم و در کمال ناباوری شب‌ها دیر به خانه می‌روم تا فرزندانم خواب باشند و مرا دست خالی نبینند و شرمند زن و فرزندانمان هستم

نظر خانم جوانی را درمورد بازار و قیمت‌ها می‌پرسم و می‌گوید: قیمت‌ها نسبت به قبل از عید تغییر خاصی نداشته است و برای مثال پیاز همچنان گران است.

وی ادامه می‌دهد: آیا مسئولین قصد ندارند از قاچاق جلوگیری کنند؟ چرا به فکر مردم نیستند؟ مردم در فشار اقتصادی هستند و کسی هم پاسخگو نیست.

این خانم جوان عنوان می‌کند: قیمت گوشت هم هنوز پایین نیامده است و کودکان ما نیاز به پروتئین دارند، با این قیمت‌ها دیگر کسی به سراغ گوشت گرم نمی‌رود و به گوشت‌های یخ زده رو آورده‌اند؛ برای مسئولین متاسفم که نمی‌توانند بازار را کنترل کنند.

قیمت حبوبات را هم با سر زدن به چند مغازه به شرح زیر لیست می‌کنم؛

*عدس کوهین دیمی کیلویی ۸هزار تومان

*لپه کیلویی۱۱هزار تومان

*لوبیا کشاورزی کیلویی۱۱هزار تومان

*ماش زودپز کیلویی۱۷هزار تومان

*لوبیا قرمز کیلویی ۹هزار تومان

*عدس کیلویی ۸هزار تومان

*لوبیا چیتی طارم کیلویی۱۵تومان

*لوبیا چیتی دست چین کیلویی ۱۶هزار تومان

*عدس پولکی درشت کیلویی ۸هزار تومان

*نخود کرمانشاه کیلویی ۹هزار تومان

*لوبیا قرمز پاک شده کیلویی ۱۱هزار تومان

قند و شکر که این روزها به گنجی نایاب تبدیل شده‌اند و فرشندگان و مشتریان از کمبود آن گلایه دارند هم با قیمت ۷تا۸هزار تومان به فروش می‌رسد.

در آخرین مرحله گشت و گذار در بازار قزوین به سراغ راسته برنج فروش‌ها می‌روم تا از آخرین قیمت این محصول مطلع شود که نرخ‌ها به شرح زیر است.

*برنج علی کاظمی عطر کیلویی ۱۸هزار تومان

*لاشه برنج علی کاظمی کیلویی۱۲هزار تومان

*برنج علی کاظمی درجه یک کیلویی ۱۹هزار تومان

*لاشه برنج صدری هاشمی کیلویی ۱۱هزار تومان

*برنج صدری هاشمی درجه یک کیلویی۲۰هزار تومان

*سر لاشه صدری درشت کیلویی ۱۴هزار تومان

*برنج هندی دانه بلند کیلویی ۸ هزار تومان

*برنج دودی کیلویی ۱۷هزار تومان

*برنج عنبربو اهوازی کیلویی ۱۵هزار تومان

یکی از شهروندان که در حال چانه زنی با فروشنده بود، می‌گوید: متاسفانه نظارت برقیمت‌ها در سطح بازار ضعیف است و ما نتیجه مثبتی از نظارت در بازار را ندیده‌ایم چراکه این قیمت‌ها گوش فلک را کر می‌کند و علت افزایش قیمت را هم نمی‌دانیم.

وی می‌افزاید: شب را با استرس می‌گذرانیم و نگران این هستیم که فردا قرار است چه اتفاق جدیدی رخ دهد و با چه قیمت‌هایی مواجه خواهیم شد چراکه بیشتر قیمت‌ها لحظه‌ای تغییر می‌کند.

این شهروند عنوان می‌کند: دغدغه مردم در زمینه اقتصادی کم بود حالا بیماری روحی و روانی و استرس هم به آن اضافه شده است.

با دیدن قیمت‌ها و شنیدن صحبت‌ها و نظرات مردم برای اطلاع از چگونگی نظارت بر بازار و کنترل قیمت‌ها با علی اکبر کبیری، معاون امور بازرگانی و توسعه تجارت سازمان صنعت، معدن و تجارت استان قزوین تماس می‌گیریم.

*مسئولانی که خود از قیمت‌ها بی‌خبرند!

این مسئول در پاسخ به اینکه چرا قیمت‌ها همچنان بالاست و چه راهکاری برای کنترل قیمت‌ها دارید و چگونگی نظارت بر بازار، پاسخ قانع کننده‌ای ارائه نمی‌کند.

از طرفی هم به خبرنگار ما عنوان می‌کند؛ قیمت‌هایی را که از سطح بازار جمع آوری شده را برای او بفرستد تا موضوع را بررسی کرده و به کارشناسان این سازمان بگوید که رسیدگی کنند.

حال سوال اینجاست؛ سازمان صنعت و معدن و تجارت که خود متولی رسیدگی به قیمت‌هاست چگونه از ریز قیمت‌ اقلام ضروری مردم مطلع نیست؟

مردم از گرانی‌ها گلایه دارند و خواستار برخورد جدی با گران فروش‌ها هستند و نتیجه محسوسی از ورود دستگاه‌های مربوطه در بحث کنترل قیمت‌ها ندیده‌اند.

چرا مردم از نظارت‌های ضعیف گله‌مند هستند؟ آیا نحوه نظارت‌ها هم به نظارت نیاز دارد؟!

امیدواریم سازمان‌های متولی امر دغدغه مردم را که در شرایط سخت اقتصادی با سیلی صورت خود را سرخ می‌کنند، جدی بگیرند و شاهد تغییر مطلوب شرایط باشیم.

انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۵۴۱۱۸۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیش بینی قیمت دلار ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۳ / خواب کاهش دلار تعبیر می‌شود؟

به گزارش صدای ایران از تجارت‌نیوز، قیمت دلار در دو هفته ابتدایی اردیبهشت، مجموعاً ۴۶۰۰ تومان کاهش ارزش پیدا کرده است. روند نزولی قیمت اسکناس آمریکایی با فروکش کردن زمینه‌های تنش نظامی میان ایران و اسرائیل آغاز شد. دلار طی هفته‌های اخیر با افت پلکانی در کریدور ششم عقب‌نشینی کرد و حتی در کف کریدور ششم نیز معامله شد. در آخرین معامله نقدی روز پنجشنبه دلار در پله هفتم از کانال ابتدایی کریدور ششم به کار خود پایان داد.

اخبار سیاسی سیگنال مساعد به بازار‌ها داد

موضوع سفر محمدرضا فرزین رئیس کل بانک مرکزی به عربستان و اظهار امیدواری مسئولان مربوطه نسبت به این سفر، روند کاهشی قیمت دلار را در بیشتر روز‌های هفته گذشته رقم زد. از سوی دیگر احسان خاندوزی، وزیر اقتصاد، روز چهارشنبه ۱۲ اردیبهشت با انتشار تصویری از جلسه با همتای عربستانی خود اعلام کرد: «گفت‌وگوی بسیار سازنده‌ای انجام شد و فیصل ابراهیم با هر پنج پیشنهاد ایران موافقت و بر تدوین نقشه راه همکاری‌های اقتصادی بخش دولتی-خصوصی و سرعت در اجرای آن تاکید کرد.»

این اظهارات، جو مثبتی در میان معامله‌گران ایجاد کرد؛ علاوه بر آن برخی فعالان اقتصادی این رخداد‌ها را کورسوی امیدی برای کاهش فشار‌های اقتصادی و ارزی تعبیر می‌کنند و امیدوارند آینده بهتری در پرتو تعاملات منطقه‌ای در انتظار تهران باشد.

از سوی دیگر، آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، هفته گذشته اعلام کرد «رافائل گروسی» مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی از ششم تا هفتم ماه مه (۱۷ تا ۱۸ اردیبهشت) برای دیدار با مقامات بلندپایه ایرانی به ایران سفر می‌کند.

خواب کاهش دلار تعبیر می‌شود؟

در همین راستا معامله‌گران کاهشی بازار امید دارند در هفته سوم اردیبهشت اسکناس دلار به کریدور ۵۰ هزار تومانی برگردد؛ اما به نظر می‌رسد سیگنال‌هایی که روانه بازار می‌شود تاثیری یکی دو روزه در بازار دارند. کارشناسان اقتصادی کف قیمت دلار را محدوده ۵۱ تا ۵۲ هزار تومانی می‌دانند. آنها معتقدند با وجود اینکه نهاد سیاست‌گذار تلاش دارد قیمت دلار به پله‌های بالاتر کریدور ۵۰ هزار تومانی ورود نکند، اما تمایلی نیز به برگشت به کانال ۴۰ هزار تومانی ندارد.

درهم در کانال ۱۶ هزار تومانی بسته شد

قیمت درهم روز پنجشنبه ۱۴ اردیبهشت بدون تغییر و با قیمت رقم ۱۶ هزار و ۹۰۰ تومانی معامله شد. تتر روی رقم ۶۱ هزار و ۹۰۰ تومانی ایستاد.

قیمت پوند انگلیس در آخرین معامله هفته گذشته با کاهش ۲۰۰ تومانی روی رقم ۷۷ هزار و ۱۰۰ بسته شد. یورو نیز روز پنجشنبه در کف کانال ۶۶ هزار تومانی به کار خود پایان داد.

گفتنی است اسکناس و حواله دلار در دو روز پایانی هفته گذشته تغییر قیمت نداشتند. اسکناس دلار با رقم ۴۴ هزار و ۳۱۴ تومان و حواله دلار با رقم ۴۱ هزار و ۳۷۶ تومان عرضه شد.

دیگر خبرها

  • بازار خودرو روی دور تند گرانی افتاد/ آخرین قیمت پژو، سمند، شاهین، کوییک، دنا و تارا + جدول
  • قیمت جدید دام زنده؛ گوشت قرمز چند است؟
  • پیش بینی قیمت دلار ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۳ / خواب کاهش دلار تعبیر می‌شود؟
  • قیمت پراید «عجیب» شد/ گرانی بی‌سابقه قیمت خودرو در بازار
  • بازار طلا از خواب خوش صعود، می‌پرد؟
  • صادرات دام راه حلی مناسب برای تعدیل بازار گوشت
  • تورم و گرانی مسکن زنگ خطر بحران را به صدا درآورد؛ 3 تصویر از افزایش قیمت مسکن
  • آیا سیل امارات عاملی برای گرانی کالا‌های وارداتی می‌شود؟
  • آیا سیل امارات عاملی برای گرانی کالاهای وارداتی می‌شود؟ 
  • این میوه‌ها همچنان زیر ۱۰۰ هزار تومان قیمت ندارند/ لیست جدید قیمت انواع میوه را ببینید