Web Analytics Made Easy - Statcounter

یک فعال حوزه کفش مشهد می‌گوید: هر کالای بی کیفیتی را به اسم کفش وارد کشور می‌کردند؛ کفش‌های چینی یک هفته گارانتی ندارد اما هرکسی بخواهد تولید داخلی بخرد فروشنده موظف است کار را شش ماه گارانتی کند. ۱۱ خرداد ۱۳۹۹ - ۱۰:۲۵ استانها خراسان رضوی نظرات - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از مشهدمقدس، یکی از صنایع  مورد توجه و پررونق در صنعت تولیدات داخلی کشور، «صنایع تولید کفش» است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

صنعتی که در سال‌های اخیر با وجود پتانسیل‌های بالا به دلیل افزایش بی‌رویه واردات محصولات چینی با قیمت‌های نازل و کیفیت پایین دچار مخاطرات زیادی شده است.

هرچند هنوز کفش  چرم ایران در دنیا  به دلیل کیفیت منحصربفرد خود مشتریان خاص خود را دارد. بسیاری سوء مدیریت و افزایش قیمت‌های خدمات دولتی و بیمه و مالیات و انواع جریمه‌ها و تعرفه‌ها را از دلایل اصلی افت بازار کفش می‌دانند هر چند باز هم بازار  این محصول نسبت به بازارهای مشابه محصولات ایرانی باز هم شرایط قابل قبولی برخوردار است.

هرچند به مانند بسیاری صنوف در ماه آخر سال 98 به واسطه شیوع ویروس کووید 19 و تعطیلی سراسری بسیاری از کفش‌فروشی‌ها امکان فروش  کالای خود را نداشتند و اکثر تولیدی‌های کفش تا امروز با گذشت دو ماه از سال جدید هنوز به چرخه تولید بازنگشتند.

80 درصد تولیدات کفش و دمپایی استان قم باید صادر شودحمایت از کالای ایرانی با ایجاد شهر کفش در شرق اصفهان+تصاویرآتش‌سوزی کارخانه کفش در قم به روایت تصویر‌

بازار کفش در خواب

یکی از کفش‌فروشی‌های خیابان قرنی مشهد که  یکی از بورس‌های کیف و کفش مشهد محسوب می‌شود در واکنش به وضعیت بازار می‌گوید: نیازی نیست چیزی بگویم؛ خودتان نگاه کنید؛ این خیابان هیچ وقت جای پارک پیدا نمی‌شده اما حالا خلوت است و فروشنده‌ها یا اکثرا هنوز باز نکرده‌اند و یا مشغول انبارگردانی هستند.

این روزهای بعد از کرونا، چون نه مجلس عروسی برقرار است و نه دیگر دید و بازدید عیدی، کسی برای خرید کفش هم مراجعه نمی‌کند. مگر واقعا نیاز به کفش داشته باشد که آن هم انگشت‌شمار هستند. در همین راستا شاید مغازه در میان روزی یک مشتری خرید کند که آن هم کفاف حتی قبض برق مغازه را نمی‌دهد به همین دلیل بسته بودن را بسیاری از همکاران ما ترجیح می‌دهند.

کاهش قدرت خرید و کرونا دو دلیل اصلی رکود

یکی دیگر از کفش‌فروشان راسته قرنی معتقد است کرونا  تنها دلیل بی‌رونقی بازار کفش نیست: همه کرونا را مقصر می‌دانند در حالی که در دی ماه و بهمن‌ماه هم که خبری از کرونا نبود فروش‌ها افت فاحشی داشت.از یک طرف قیمت تمام شده کفش افزایش یافته و از طرف دیگر قدرت خرید مردم کاهش داشته؛ به همین دلیل تا زمانی که واقعا نیاز نباشد برای خرید کفش مراجعه نمی‌کنند.

این درباره آقایان که کاملا صدق می‌کند و خانم‌ها هم که قبلا بیشترین خریدار کفش بودند این روزها تنها به خرید برای بچه‌ها اکتفا می‌کنند. البته  تعطیلی شب عید همان رونق نسبی بازار را هم از بین برد؛ کفش فروشی مثل ثابت حتی اگر تولیدکننده باشی شغل پردرآمدی محسوب نمی‌شود.

کفش‌های چینی بلای جان پا

دو جوان که  برای خرید کفش در خیابان احمدآباد مشغول تماشای ویترین هستند می‌گویند: کفش تنها کفش برند! ما هیچ وقت دنبال کفش چینی یا حتی ایرانی نمی‌رویم؛ کفش‌های چینی که کیفیت ندارند و کفش‌های ایرانی اگر حتی کیفیت داشته باشند از شکل و شمایل قابل قبولی برخوردار نیستند.

ترجیح می‌دهیم کفش برند به چند برابر قیمت بخریم اما چند سال بپوشیم.  جوان دیگر ادامه می‌دهد: کفش‌های چینی ارزان و قشنگ هستند اما از ضایعات پلاستیک تولید می‌شوند. چون قالب‌های استاندارد ندارند بعد از مدتی راه رفتن دچار کمر درد و زانو درد می‌شوی جدا از این موضوع که سریع هم مستهلک می‌شود. نکته  مهم‌تر به دلیل همین پلاستیکی بودن پا در دراز مدت در داخلش بوی بد می‌گیرد یا زخم می‌شود. هرچند خیلی از مغازهها به دلیل سود بیشتر کفش‌های چینی و قیمت ارزان‌تر، فروش این کفش‌ها را به کفش برند ترجیح می‌دهند.

تعطیلی مجالس و علت رکود

یک فروشنده کفش در خیابان احمدآباد می‌گوید: ما راسته کفش فروش‌های مجالس و عروسی‌ها هستیم. اکثر مشتری‌های ما هم عروس و داماد و خانواده آن‌ها هستند. به همین دلیل کفش‌ها کیفیت خوبی دارد و در 90 درصد موارد ایرانی و تولید داخل هستند چون از کیفیت آن مطمئن هستیم و به دلیل این که بحث مجلس و عروسی است مشتری‌ها  برای کفش کمی بیشتر هم حاضر هستند هزینه کنند.

ما کفش چینی نداریم یا برخی مغازه‌ها خیلی محدود دارند که اگر هم باشد در این منطقه مشتری چندانی ندارد البته کیف‌های زنانه چینی به دلیل اختلاف قیمت زیاد با کیف‌های چرمی ایرانی هنوز از بازار خوبی برخوردار است. البته باید بگویم دو سال پیش به دلیل  شاید کفش‌های چینی قیمت تمام شده بسیاری پایین و سود خوبی داشت اما حالا به دلیل  افزایش نرخ ارز دیگر قابل رقابت با کفش ایرانی نیست و کفش تولید داخل قیمت یکسان اما کیفیت به مراتب بهتری از کفش چینی دارد.

فروش کفش برند مانند گذشته نیست

یکی از فروشندگان کفش برند وارداتی در یک برج  تجاری معتقد است فروشگاه‌های اینترنتی این روزها گوی سبقت را در عرصه کیف و کفش گرفته‌اند: مشتری‌های ما به دلیل شیوع کرونا  یا ترافیک و دوری مسافت کمتر شده‌اند. کفش برند هم اگر از جای معتبر خرید کنید؛ امکان خرید غیرحضوری هم وجود دارد.

برخی سایت‌های فروش معتبر با همکاری نمایندگی‌های برند مستقیما با تخفیف‌های آن چنانی اقدام به فروش برندهای کیف و کفش می‌کنند که این تخفیف‌ها برای ما مغازه‌ها به دلیل هزینه‌های جانبی اجاره مغازه و... مقدور نیست. به همین دلیل بسیاری خریداران به سمت خرید از فروشگاه‌های اینترنتی کیف و کفش برند رفته‌اند و این موضوغ فروش ما را بسیار کاهش داده است.

از طرف دیگر کاهش واردات و نرخ ارز قیمت‌ها را سرسام‌آور بالا برده؛ در طرف دیگر تنوع در نوع و سایز کاهش یافته؛ در کل آینده کفش‌های وارداتی برند با توجه به کاهش قدرت اقتصادی و تحریم‌ها جالب به نظر نمی‌رسد.

قیمت مناسب و کیفیت بالای کفش ایرانی

اسماعیل ملائکه رییس اتحادیه کفاشان مشهد پیرامون وضعیت صنف کفاشان می‌گوید: تولیدی‌ها که کاملا تعطیل هستند و مغازه‌ها هم دخل و خرج روزانه  خود را در نمی‌آورند. در واقع فقط صنف به صورت اسمی بازگشایی شده است.  پارسال یکی از بهترین سال‌های تولیدی کفش بود زیرا بازار واقعا شرایط خوبی داشت. واردات به دلیل اختلاف قیمت دلار صورت نمی‌گرفت  تا آنجا که ما در ماه بهمن دیگر سفارش قبول نمی‌کردیم. با شیوع کرونا بازار ولی ملتهب شد و تا امروز این مدل رکود بازار را تجربه نکرده بودیم. وضعیت صادرات در سال گذشته تا حدودی خوب بود اما بعدها حجم صادرات کاهش یافت هرچند با افغانستان هنوز در ارتباط هستیم.

ملائکه ادامه می‌دهد: متاسفانه هر بنجلی را به اسم کفش وارد کشور می‌کردند. کفش‌های چینی یک هفته گارانتی ندارد اما هرکسی بخواهد تولید داخلی بخرد فروشنده موظف است کار را شش ماه گارانتی کند. چون مطمئن هستیم تمام کفش های تولید داخل به راحتی یکی دو سال کار می‌کند.

رییس اتحادیه کفاشان مشهد می‌گوید: در شهر مشهد حدود  800 واحد فروش کفش و بالغ بر 250 واحد تولیدی مشغول فعالیت هستند که همگی دارای مجوز و پروانه کسب هستند تعدادی هم بدون مجوز هستند که با شروع فعالیت و  مواجه با مشکل مجبور می‌شوند برای اخذ مجوز مراجعه کنند.

ملائکه ادامه می‌دهد: به عنوان یک دست اندرکار این حوزه بزرگترین مشکل ما در حال حاضر عدم حمایت کافی توسط دولت از تولید داخلی است. امیدواریم  با توجه به نامگذاری امسال به نام «جهش تولید» اقدامات موثری و راهگشایی در جهت تسهیل شرایط تولید برای صنف ما و دیگر صنوف تولیدی برقرار شود.

کارگران از 15 روز آخر سال بیکار شده‌اند و شرایط بازار اصلا کشش شروع تولیدی‌ها را  ندارد. بازار ما هم زمان با راه‌اندازی تالارها و مجالس است تا آن زمان گمان نکنم تولیدی‌ها حاضر به شروع تولید کنند. اگر تولیدکننده‌های ما بخواهند فعالیت جدی داشته باشند باید منتظر بازار اول مهر بمانند هرچند تا امروز خوشبختانه درخواست ابطال پروانه نداشته‌ایم اما با ادامه این روند واحدهای استیجاری ما  برای پرداخت اجاره با مشکل جدی روبرو خواهد شد.

در این میان واحدهای تعمیرات کفش وضعیت به مراتب بهتری دارند. تعداد واحدهای تعمیراتی ما حدود  300 واحد هستند البته تعمیراتی‌های زیر پل و کنار خیابانی هم به این تعداد اضافه می‌شود..با توجه به قیمت ها و کاهش توان خرید بسیاری به سمت تعمیر کفشهایشان رفته‌اند.

رئیس اتحادیه کفاشان مشهد در خاتمه خاطرنشان می‌کند: قیمت تمام شده کفش ایرانی واقعا نسبت به وضعیت بازار معقول است اما  به دلیل کاهش تقاضا جای بیشتری برای افزایش ندارد. یک جفت کفش مردانه چرمی در در کشورها  منطقه کمتر از 200 تا 300 دلار نیست اما ایرانی‌ها می‌توانند همان را بسیاری ارزان‌تر تولید و عرضه کنند. حتی اگر قرار به تولید کفش چینی با همان مواد اولیه باشد  قیمت  ارزان‌تر هم می‌شود اما ما بنایی نداریم کیفیت کفش تولید داخل را کاهش دهیم به همین دلیل کفش‌های ایرانی به مراتب گران تر از مشابه چینی آن است.

انتهای پیام/281/ ع

R41347/P/S6,1188/CT2

منبع: تسنیم

کلیدواژه: کفش های چینی همین دلیل تولید داخل تولیدی ها کیف و کفش کفش چینی کفش فروش کفش برند قیمت ها کفش ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۱۲۶۴۴۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اعلام آمادگی ۵ استان برای افزایش سطح زیرکشت گوجه‌فرنگی

به گزارش خبرنگار مهر، آمار تولید و نیاز بازار سبب می‌شود تا محصولات مورد نیاز به ویژه در صنایع غذایی دچار کم‌بود و پیش‌بود نباشد. کم‌بود سبب افزایش قیمت و زیان مصرف کننده و پیش‌بود موجب کاهش قیمت و ضرر کشاورز می‌شود.

کشاورزان به دلیل عدم برنامه ریزی از سوی نهاد متولی، بر اساس تجربه و رخدادهای کوتاه مدت محصولی را برای کشت انتخاب می‌کنند. به عنوان مثال اگر سال گذشته تولید پیاز با حجم بالا بود و بازار با کم‌بود سیب زمینی رو به رو شد امسال کشاورزان حجم زیادی سیب زمینی کاشتند.

قیمت سبزی و صیفی جات از اواخر فروردین سال جاری روند افزایشی داشت و این امر به ویژه در بازار پیاز و گوجه فرنگی محسوس‌تر بود. در این باره رئیس اتحادیه میوه و تره بار افزایش قیمت‌ها را مربوط به نرخ محصولات از سوی بارفروشان اعلام کرد و گفت، تعیین قیمت در بازار بارفروشان بر اساس عرضه و تقاضا بوده که نوعی هرج و مرج به وجود آورده است.

در حوزه تأمین بازار گوجه فرنگی مدیرکل دفتر امور سبزی‌ها و گیاهان جالیزی وزارت جهاد کشاورزی هم گفت: دو پروژه مهم در استان‌های نیمه شمالی و جنوبی کشور برای تأمین گوجه‌فرنگی مورد نیاز در فصل پاییز پیگیری می‌شود.

حسین اصغری عنوان کرد: طی برنامه‌ریزی و مشورت با استان‌ها، پروژه افزایش تولید در مناطق جنوبی کشور از طریق افزایش سطح زیر کشت و عملکرد تولید در واحد سطح و پروژه نگهداری مزارع تولید تابستانه در استان‌های نیمه شمالی کشور برای تولید پاییزه گوجه‌فرنگی در دستور کار این دفتر قرار گرفته است. انتظار داریم با اجرای این دو پروژه حدود ۳۰۰ هزار تن گوجه‌فرنگی در فصل پاییز با هدف تأمین نیاز بازار داخلی و خارجی تولید شود.

وی با بیان اینکه مباحث مربوط به این دو پروژه از آذر ۱۴۰۲ پیگیری می‌شود، بر توسعه کشت داربستی گوجه‌فرنگی در استان‌های شمالی کشور مانند قزوین، آذربایجان شرقی و آذربایجان‌غربی تاکید کرد و گفت: برای توسعه کشت داربستی این محصول حداقل باید در سطح یک هزار هکتار کار کنیم که در حال حاضر هم نمونه‌های موفقی از کشت داربستی در استان‌های قزوین و بخشی از استان فارس وجود دارد.

وی با بیان اینکه علت تاکید بر توسعه کشت داربستی گوجه‌فرنگی این است که با افزایش تولید، قیمت کنترل شود ادامه داد: برای تولید گوجه‌فرنگی در کشت داربستی، از ارقام فضای باز استفاده می‌شود هر چند که ارقام مشترک و دومنظوره فضای باز و گلخانه‌ای هم وجود دارد.

اصغری توسعه کشت گوجه‌فرنگی در فضای باز در مناطق مستعد با هدف افزایش تولید را از دیگر برنامه‌های این دفتر عنوان کرد و گفت: استان‌هایی مانند هرمزگان، سیستان و بلوچستان، فارس، بوشهر و خوزستان برای افزایش سطح زیرکشت گوجه‌فرنگی اعلام آمادگی کرده‌اند. ‌

کد خبر 6092417 فاطمه امیر احمدی

دیگر خبرها

  • تنظیم بازار و جهش تولید با مشارکت تشکل ها
  • چرا بورس درجا می‌زند؟!
  • بارندگی قیمت محصولات جالیزی در مشهد را افزایش داد
  • قیمت روز خودروهای چینی +جدول
  • پیش بینی قیمت دلار ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۳ / خواب کاهش دلار تعبیر می‌شود؟
  • بازار طلا از خواب خوش صعود، می‌پرد؟
  • رکورد قیمت خودروی چینی در ایران شکسته شد
  • هفته پررنگ فیلم کوتاه و مستند/ از یک شایعه تا وظیفه جدید سینمایی
  • اعلام آمادگی ۵ استان برای افزایش سطح زیرکشت گوجه‌فرنگی
  • پیش‌بینی تولید ۳ میلیون و ۷۰۰ هزار تن محصول بهاره در خراسان رضوی